Erőt adó gondolatok aggályosoknak



Ez a cikk rövid mondatokat tartalmaz, amelyekbe belekapaszkodhatnak az aggályosságtól (skrupulózus) szenvedők a szorongásaik idején. Ezek az alapigazságok megóvhatják őket attól, hogy benyomják a pánikgombot.

Az aggályoskodás alapvetően érzelmi és nem erkölcsi probléma.

Dönts és tarts ki a döntésed mellett, a többit pedig bízd Isten irgalmára!

Próbálj meg nem beleesni az impulzív viselkedés hibájába! Szedd össze minden erődet és állj neki ellent egyszer; legközelebb könnyebb lesz!

Senki nem vinne véghez semmit, ha addig várna vele, amíg olyan jól tudja csinálni, hogy senki nem találhatna hibát abban, amit tett. (Newman bíboros)

Űzd el a gondolataidból a zavaró aggályokat, mintha csak kísértések lennének, hiszen azok, mivel érzelmileg alkalmatlanná tesznek arra, hogy Istent dicsőítsd.

Tedd, amitől félsz, és a félelem halála bizonyos. (Ralph Waldo Emerson)

Nem a múlt, legyen az távoli vagy közeli, amely számít, hanem az, hogy most, ebben a pillanatban újra akarom kezdeni a harcot a hibáim ellen vagy épp, hogy legyőzzem az aggályaimat.

Megtanultam, hogy egyszerre egy dologgal foglalkozzak. Igyekszem megkülönböztetni a szükségeset attól, ami nem feltétlenül szükséges.

Ha egyszer már döntést hoztál valamivel kapcsolatban, ne térj vissza hozzá és ne firtasd!

Isten nem diktátor, akinek az a célja, hogy „rajta kapjon”.

Ismerd meg Krisztust személyként; tudatosítsd magadban, hogy Ő elsősorban szeret téged, mielőtt megítélne.

Mitől félsz? Ő nem elég mindenható ahhoz, hogy támogasson téged? Szeret téged és nem fogja megengedni, hogy elkárhozz, amíg bízol Benne. (Szt. Margit Mária)

A szeretet elűzi a félelmet.

Emlékeztetem magam arra, hogy szeretem Istent és igazából nem akarom Őt megsérteni. Emlékeztetem magam arra is, hogy halálos bűnt úgy lehet elkövetni, ha valaki szabad akarattal úgy dönt, hogy megfizeti az örök kárhozat árát a vétkezés lehetőségéért. Nem fogom elhinni, hogy ennyire ostoba vagyok.

Igyekezz Istenre szegezni a figyelmedet önmagad helyett. A szeretet útját követve sokkal hamarabb el fogod érni Istent, mintha arra összpontosítanál, hogy túlzásba vitt önelemezgetés révén minden bocsánatos bűnt és hibát elkerülj. 

Népszerű bejegyzések