Mindig visszaesel a bűnökbe?


Írta: Gausz Tibor SJ

Az első napok hősies önlegyőzése után könnyen beállhat nálad is az ellanyhulás. Lehet, hogy gyorsan belefáradsz. Lehet, hogy a sikertelenség lever. Lehet, hogy talán hiábavalónak ítéled a küzdelmet. 

Pedig a valóság az, hogy a legkisebb győzelem is örömet okoz az Úrnak. Minden siker — bármilyen pici is — alakít jellemeden. Egy csöpp víz még nem oltja szomjadat, de egy pohár csöppjei együttvéve már igen. Ne gondold tehát, hogy hiába küzdesz! Még akkor sincs hiába, ha pár nap mulva visszaesel régi hibádba! 

Nem szabad csüggedned! 

Akik kitartanak, azoké a győzelem. 

Az Úr Jézusnak is sok-sok áldozatot kellett hoznia, hogy a megváltást be is fejezze. Neked is így kell! A jászolban lévő kicsi Jézusra nézz mindíg, amikor ellankadsz. Most, ebben a hónapban csak érte! Mindent érte! Az édes Jézusért! 

Akármilyen nehéz! Akármilyen kedvetlen vagy! Mindegy! Akármennyire céltalannak látszik is! Újból legyőzöd magad! Újból erőt veszel magadon! 

Igy lesz értékes a készület. Igy lesz boldog a karácsony. 

Egyik leány gyöngeszárnyú madárhoz hasonlította akaratát. Hiába is kísérletezik, nem tud fölemelkedni. És ha föl is emelkedett egy picit, ismét visszaesik a bűnök porába. 

Ez a hasonlat elég jó. Lehet, hogy a te akaratod is ilyen. De ne csüggedj el. Ha vissza is esel... a sok próbálgatás közben a szárnyak megedződnek, megerősödnek — és egyszer vígan fölrepülhetsz a végtelen magasságba — az édes Jézushoz!

Tehát csüggedés nincs! Küzdj minden erőddel — a győzelemig!

Forrás: Gausz Tibor SJ – Énekeljen szíved is (1942)

*

Áldott karácsonyt kívánok minden kedves Olvasómnak!

Népszerű bejegyzések